четверг, 10 января 2013 г.

Як намалювати ламану лінію в Corel Draw


Для того, щоб намалювати ламану лінію, необхідно скористатися інструментом полілінія.




Натискаємо на нього, ставимо курсор у вихідне місце початку лінії, один раз клацаємо лівою кнопкою мишки, починаємо малювати, куди переміщаємо курсор туди і направляється лінія.
Знову клацаємо лівою кнопкою мишки і далі ведемо лінію в потрібному напрямку, якщо нам потрібно закінчити малювання лінії, робимо подвійний клік лівою кнопкою миші.

Тепер ми можемо корегувати і змінювати форму лінії. Для цього нам знадобиться інструмент форма.

Після того як ми його обрали, уздовж усієї ламаної з'являється пунктирна лінія, а в місцях перегину з'явилися крапки, при наведенні вони збільшуються і називаються вони вузлами.
Підводимо курсор до одного із вузлів, натискаємо, він виділився, тобо став активним і тепер ми можемо його перемістити в інше місце.
Цим способом ми можемо повністю змінити форму лінії.
Наприклад, зробити трикутник, відповідно його зафарбувати, вибираючи на палітрі будь-який колір. Слід відмітити, зафарбувати можна тільки лише замкнені фігури, тобто фігури в яких початок збігається з кінцем.
За допомогою інструмента форми ми можемо також додати або забрати вузли. Для цього наводимо курсор на пунктирну лини два рази клацаємо лівою кнопкою мишки і вузол з'являється, у такий же спосіб вузол убирається.
Іноді при малюванні необхідно позбутись гострих кутів.

Для цього вибираємо інструмент вказівник і виділяємо повністю цю лінію.
Заходимо в інструмент у вигляді пера і обираємо його ж.

Натискаємо на перо, з'являється додатково меню, вибираємо закруглені кути як показано на малюнку і ок.
Бачимо, що кути змінилися, стали округлими.



Комментариев нет:

Отправить комментарий