четверг, 10 января 2013 г.

Як намалювати пряму лінію в COREL DRAW


Для того, щоб намалювати пряму лінію, оберіть спеціальний інструмент для малювання прямих ліній.

Клацніть мишкою (один клік лівою кнопкою миші) у тому місці, де у вас буде початок лінії. Потім, наведіть мишку туди, де у вас буде кінець лінії і ще раз клацніть мишкою.
Усе, лінія готова.

Лінія намалювалася тонка, називається вона надтонка, слід зазаначити, що дана лінія при друці не буде відображатись, отже її потрібно видозмінити. Товщину лінії можна змінити тут

Для того, щоб зробити її товше вибираємо або набираємо з клавіатури потрібний розмір лінії, наприклад 2 мм.




Якщо ж у подальшій роботі лінію потрібно повернути, обираємо вказівник,

підводимо до лінії й клацаємо на ній два рази, у результаті з'являються стрілочки за допомогою яких ми можемо зробити поворот.





Для того що б укоротити або подовжити лінію, обираємо вказівник, наводимо на лінію клацаємо кнопкою мишки на ній один раз і тягнемо за маркер уліво або вправо, вона відповідно подовжується або стає коротшою.
Ми можемо нашу лінію зафарбувати, для цього знову вибираємо вказівник, наводимо на лінію, потім переходимо в палітру й обираємо потрібний колір, при виборі кольору потрібно нажати праву кнопку мишки.

Тепер зробимо нашу лінію пунктирною, для цього переходимо у віконце, показане на малюнку.



Переходимо в наступне віконце, яке перебуває поруч із віконцем пунктирних ліній і робимо закінчення нашої лінії у вигляді стрілочки або будь-яким сподобавшимся малюнком.


Комментариев нет:

Отправить комментарий