пятница, 11 января 2013 г.

Текст з ефектом м’ятих старих газет


Давайте створимо новий документ, с заливкою кольору # 2b362b.




Два рази клацнімо по шару з бекграундом, відкриються стилі шару і обирем закладку «Накладення градієнта» (Gradient Overlay). Мені сподобався градієнт від чорного до білого, стиль «Радіальний» і ставимо режим накладення "Перекриття» (Overlay) і прозорість 15%. Так ми додали глибину в центрі фону.


Шукаємо текстуру зі старих газет, яка Вам найбільше сподобається. Також можна зробити самим з шматочків. Вставляємо текстуру в наш документ.


Будь-яким округлим жирним шрифтом пишемо будь-яке слово, наприклад Новини. Тут використано шрифт a_Stamper.



Переходимо на шар з текстурою. Утримуючи Ctrl, клацаємо по шару з текстом, щоб виділити його. Потім у меню «Виділення» (Selection)> «Модифікація» (Modify)> «Розширити» (Expand) ставимо значення 3-4 пікселя. Потім натискаємо Shift + Ctrl + I і натискаємо Del, для того, щоб видалити  зайву текстуру довкола тексту. Шар з текстом можна відключити.



Використовуючи інструмент «ласо (Lasso Marquee Tool), виділяємо окремо кожну літеру. Натискаємо Ctrl + T і трансформуємо літери.



У меня вийшло так.



Далі, створюємо новий шар, переміщаємо його під шар з газетним текстом, утримуючи Ctrl, клацаємо по шару з газетним текстом, щоб виділити його. Заливаємо виділення чорним кольором.


В меню вибираємо пункт «Редагування» (Edit)> «Трансформація» (Transform)> «Деформація» (Wrap). Розтягуємо нижній шар так, щоб він виглядав з-під газетного шару і створював ефект тіні.



І знову створимо новий шар поверх газетного шару, оберем режим накладення шару «Перекриття» (Overlay), а прозорість шару 75%. Знову, утримуючи Ctrl, клацаємо по шару з текстом, щоб активувати виділення. Потім вибираємо велику м'яку кисть білого кольору і злегка проводимо по нижньому краю літер.




Переходимо на газетний шар, відкриваємо стиль шару і вибираємо діалогової віконце «Тиснення» (Bevel and Emboss), встановлюємо налаштування, як на малюнку нижче. Стиль «Внутрішній скіс» (Inner Bevel), метод «Плавний» (Smooth).


Потім переходимо на закладку «Текстура» (Texture) і чорно-білу вибираємо текстуру із стандартного набору фотошоп, як на малюнку нижче.

У результаті ми бачимо ось такий ефект.





Комментариев нет:

Отправить комментарий